İletişim Fakültesi Dekanlığı

Fakültemizde Mezuniyet Coşkusu

Fakültemizin 2021-2022 akademik yılı mezuniyet töreni Üniversitemiz Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Fakültemiz tarafından düzenlenen mezuniyet törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Adem Şen, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Hasan Karal, Prof. Dr. Atilla Çimer, Prof. Dr. Hüseyin Serencam, Dekanımız Prof. Dr. Erdem Taşdemir, akademik ve idari personelimizin yanı sıra mezun öğrencilerimiz, aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ve küratörlüğü Öğr. Gör. Aytaç Burak Dereli, Handan Dursun ve Burak Aksu tarafından yapılan fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından başlayan programın açılış konuşmasını, Dekanımız Prof. Dr. Erdem Taşdemir gerçekleştirdi. Dekanımız Prof. Dr. Taşdemir, İletişim Fakültesi’nin 2003 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulduğunu, 2018 yılında Trabzon Üniversitesi çatısı altında eğitime devam ettiğini, Fakültenin bugüne kadar bin 133 mezun verdiğini ifade ederek Fakültenin Trabzon Üniversitesi bünyesinde ise ilk mezunlarını bu yıl verdiğini ifade etti. “Her zaman devleti ve milleti öncelikli olarak görmeniz gerektiğini asla unutmayın” diye Mezunlara seslenen Dekan Prof. Taşdemir, “Eğer bir vatan toprağına sahip değilsek sahip olduğumuz makamın veya paranın hiçbir değeri ve önemi kalmaz. Yaptığınız hem habercilikte hem halkla ilişkiler ve reklamcılıkta milletimizin bekasını düşünmemiz gerekiyor” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Çimer ise Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerini mezun etmenin gurunu ve sevincini yaşadıklarını belirtti. Çimer, Gazetecilik ile Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünden mezun olan öğrencilerin ülkemizin dört bir tarafında çok önemli hizmetler verdiğini bundan sonra da bu görevlerini daha da başarılı bir şekilde vereceklerine inandığını ifade etti.

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin ve Gazetecilik Bölümü öğrencilerinin hazırlamış oldukları mezuniyet videosunun gösteriminden sonra Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, fakülte birincisi Hilal Sevimli’ye plaketini ve mezuniyet belgesini takdim etti.

İletişim Fakültelerimize büyük ve önemli roller düşmektedir

İletişim Fakültesinin Karadeniz Bölgesi’nin ilk İletişim Fakültesi olma özelliğine sahip olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Aşıkkutlu, “Çağın gereklerine uygun özelliklerle donanmış mezunları ve imza attığı başarıları ile ülkemizin önde gelen İletişim Fakültelerinden biri haline gelen Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi; üniversitemiz, şehrimiz ve bölgemiz açısından büyük bir avantajdır. Nitekim “iletişim çağı” olarak adlandırılan çağımızın en değerli meslekleri bilgi ve iletişim teknolojileri temelinde şekillenmektedir. Büyük veri, yapay zeka, sanal gerçeklik, insan-makine etkileşimi, nesnelerin interneti, yeni medya teknolojileri ve sosyal medya gibi alanlar küresel rekabetin en yoğun biçimde yaşandığı alanları temsil etmektedir. Söz konusu alanlarda ülkemizin dünyada hak ettiği yeri alabilmesi ve gücünü koruyabilmesinde İletişim Fakültelerimize büyük ve önemli roller düşmektedir. Fakültemizin kıymetli mensupları ve sevgili mezunlarımızın ülkemizin ileri teknoloji hamlesine sunacakları katkılar ile değişen teknolojiye bağlı olarak hızlanan toplumsal-kültürel değişimin yönetilmesi konusundaki çalışmaları millî hedeflerimize ulaşmamız konusunda önemli bir sac ayağını oluşturmaktadır” dedi.

Daha sonra fakülte ikincisi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencisi Esra Atış’a plaketi ve mezuniyet belgesi İl Jandarma Komutanı Albay Adem Şen; fakülte ikincisi ve Gazetecilik Bölümü birincisi Büşra Nur Kol’a plaketi ve mezuniyet belgesi Rektör Yardımcımız Atilla Çimer; Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü üçüncüsü Başranur Kayıkçı’ya plaketi ve mezuniyet belgesi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Karal; Gazetecilik Bölümü ikincisi Semanur Demir’e plaketi ve mezuniyet belgesi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Serencam; Gazetecilik Bölümü üçüncüsü Esra Sonay’a plaketi ve mezuniyet belgesi ile Aydın Doğan Genç İletişimciler yarışmasında ödül kazanan İsmet Cem Ertem’e teşekkür belgesi Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Erdem Taşdemir tarafından takdim edildi.

Uygulama birimlerine katkı sağlayan öğrencilere teşekkür belgelerinin verilmesinden sonra Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin ve Gazetecilik Bölümü öğrencilerinin mezuniyet belgeleri fakültemiz akademik personelleri tarafından takdim edildi.

İletişimci Yemini’nin okunmasından sonra tören, kep atma ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Menüyü Kapat