İletişim Fakültesi

Ekonomi Habercileri Geleceğin İletişimcileriyle Buluştu

EKONOMİ HABERCİLERİ GELECEĞİN İLETİŞİMCİLERİYLE BULUŞTU

Kısa adı EMD olan Ekonomi Muhabirleri Derneği ve İletişim Fakültemiz iş birliğinde düzenlenen seminerde meslek uzmanları öğrencilerle bir araya geldi. Seminerde ekonomi muhabirliği, finansal okur-yazarlık ve ilişkili haberlerin yazımı konularında teknik içerikli bilgilendirme yapıldı.

 

PAYLAŞIMI DESTEKLİYORUZ

Üniversitemiz Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinde düzenlenen “EMD Akademi Anadoluda” adlı etkinlikte; Vecdi Seviğ (Ekonomi Muhabirliği), Alaattin Aktaş (Finansal Okur-Yazarlık), Ahmet Falih Akıcı (Haber Yazım Teknikleri) konularında iletişim fakültesi öğrencilerine sunumlarda bulundu. Türkiye çapında gerçekleştirilecek bilgilendirme buluşmaları turunun ilk ayağı olan Trabzon’da iletişimci adayı öğrencilerle bir araya gelen ekonomi haberciliği uzmanları, meslekleri hakkında tarihi ve güncel paylaşımlarda bulundu. Meslek büyüklerini dikkatle dinleyen gençler, anlatılan pasajlardan notlar aldı. İletişim Fakültemiz Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emir Yıldız yaptığı konuşmada, “Konuk derneğimizin Anadolu ile buluşma turnesinde ilk olarak Trabzon’u ziyaret etmesi bizi gururlandırdı. Fakülte olarak bu gibi buluşmalara mesleki deneyimlerin paylaşımı açısından büyük önem veriyoruz ve her zaman destekliyoruz” dedi.

 

ANADOLU’NUN POTANSİYELİ

Anadolu’da gazetecilik yapmakta olan habercilerin bilgilendirilmeye büyük önem verdiğine işaret eden Ekonomi Muhabirleri Derneği Genel Başkan Turgay Türker ise “Bugün iletişim fakültesi öğrencisi olan aramızdaki arkadaşlarımızdan bazıları yarın ekonomi muhabirliği alanında çalışmalar yapacaktır. Alanınızda uzmanlaşmayı ne denli önemserseniz yarın o denli başarılı olacağınızı unutmayın. Sizlerle buluşturduğumuz üç isim de derneğimizin kuruluşunda kurucu statüde olan meslek büyüklerimizdir. Anadolu gazetecilerinin deneyime ve bilgiye aç olduğunu biliyoruz. Bunun için yola çıktık ve programlarımıza Trabzon’dan başladık. Gördüğümüz ilgiden memnun kaldık. Bu motivasyonla devam etmeyi umuyoruz” diye konuştu. Daha sonra söz alan ekonomi habercileri proje kapsamında gençlere tespit ve deneyimlerini aktardı. Avrupa Birliği tarafından desteklenen seminer turu soru-cevap bölümü ile tamamlandı.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat