İletişim Fakültesi

Fakültemizde Mezuniyet Çoskusu

Fakültemizin 2023-2024 akademik yılı mezuniyet töreni Üniversitemiz Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

 

Fakültemiz tarafından düzenlenen mezuniyet törenine Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Ufuk Töman, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, TRT Bölge Müdürü Hasan Esat Çiçek, İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Murat Güler, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Ali Nuhoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Metin Şahin, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Üçüncüoğlu, parti il ve ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personelimizin yanı sıra mezun öğrencilerimiz, aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Dekanımız Prof. Dr. Erdem Taşdemir konuşmasında,  “Bu güzel günü aramızda bulunarak güzelleştiren değerli öğrencilerimizin kıymetli aileleri bizi onurlandırdı. 2003 yılında kurulan fakültemiz ilk olarak Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümüne, daha sonra Gazetecilik Bölümüne öğrenci aldı. 2018 yılında KTÜ’den ayrılarak yolumuza Trabzon Üniversitesi çatısı altında devam ediyoruz. Toplam mezun sayımız bin’i aştı. (Bin 4 oldu.) 703 öğrencimiz yükseköğrenimine devam ediyor. Radyo TV ve Sinema Bölümümüze bu sene öğrenci kabul ederek aktif bölüm sayımızı üçe çıkarıyoruz. Yeni Medya ve İletişim Bölümümüze de bir sonraki dönem öğrenci alarak bölüm İnşallah bu sayıyı dörde çıkaracağız” dedi.

 

“Geleceğin iletişimcileri öğrencilerimiz 4 yıllık bir serüvenin sonuna geldiler. Bizi en iyi şekilde temsil edeceklerine eminiz” diyen Taşdemir,“Devletten iş bekleyen bir fakülte değiliz. Mezunlarımızın iş bulma oranı yüzde 90’ın üzerinde olup ya kendi işlerinde çalışıyorlar ya da özel sektörde işe yerleşiyorlar. Gelecek ve güç iletişimde. Bu anlamda devletten iş bekleyen mezunlar arasında olmamanın gururunu yaşıyoruz. Dünyada yaşanan gelişmelere baktığımızda hangi görüşe, hangi inanca sahip olursanız olun unutmayın ki özgürce dalgalanan bir bayrağın altında yaşamıyorsanız bunların hiçbirinin anlamı yoktur. Mezunlarımızdan öncelikle beklentimiz her zaman devletine ve milletine bağlı insanlar olarak yollarına devam etmeleridir. Ancak bu şekilde elde edeceğiniz başarıların bir anlamı olacaktır” diye konuştu.

 

Program, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin ve Gazetecilik Bölümü öğrencilerinin hazırlamış oldukları mezuniyet videosunun gösterimi ile devam etti. Video gösteriminin ardından fakülte birinciliğini kazanan Özge Yılmaz (Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü) ile dereceye giren diğer mezunlara ödülleri verildi.

 

İletişimci Yemini’nin okunmasından sonra tören, kep atma ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat