ABD'de Üniversite Eğitimi

ABD’DE ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ
TÜBİTAK Konuk Bilim İnsanı Destekleme Programı kapsamında, ABD Valparaiso Üniversitesi’nden Prof. Dr. Musa PINAR, Karadeniz Teknik Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ev sahipliğini yaptığı, “ABD'de Üniversite Eğitimi” konulu bir konferans verdi. 19 Aralık 2017 tarihinde, KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Mehmet Goloğlu Kültür Merkezi'nde  gerçekleştirilen konferansa, akademisyen ve öğrencilerin yoğun bir katılımı oldu.

Valparaiso Üniversitesi’nden Musa PINAR, öğrencilerin merak ettikleri, ABD’de üniversiteye nasıl girilir, Türk öğrencileri için ABD üniversitelerindeki fırsat ve imkânlar nelerdir, ABD üniversitelerinde akademisyenler ve yöneticilerin işe alınma süreçleri nasıldır, ABD üniversitelerinde kalite nasıl sağlanır? gibi eğitim ve istihdam süreci ile ilgili önemli soruları, bu sürecin her aşamasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini, meslekteki 30 yıllık ABD tecrübesi ile yanıtladı.