2 Aralık Güveç Günü

İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ
2 ARALIK GÜVEÇ GÜNÜNÜ KUTLADI

2 Aralık Güveç Günü Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde kutlandı. Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü öğrencilerinin hazırladığı güveçler Trabzon Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin beğenilerine sunuldu.
Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 4. Sınıf öğrencileri, danışmanlığını Doç. Dr. Şule Yüksel Özmen’in yürüttüğü Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında 2 Aralık Güveç Günü’nü kutladı. Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler yoğun katılım gösterdi. Somut olmayan kültürel miraslarımızdan güvecin tanıtıldığı etkinlikte öğrenciler özenle hazırladıkları güveçleri üniversitelilerin beğenisine sunarken, güvecin yapım aşamasına dair bilgileri de katılımcılarla paylaştılar. Etkinlikte İletişim Fakültesi öğretim üyeleri de öğrencilerini yalnız bırakmadı. Doç. Dr. Şule Yüksel Özmen öğrencilerin somut olmayan kültürel miraslara verdiği değerden memnun olduğunu dile getirdi. Doç. Dr. Özmen, "Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamında özellikle İletişim Fakültesi öğrencilerine bir konu verirken çeşitli farkındalık çalışmaları olsun istedim. 2006 yılında UNESCO, somut olmayan kültürel miraslarının bir kısmını korumaya aldıktan sonra bazı somut olmayan kültürel miraslarımızın önemini fark ettim. Bu anlamda güveç Türk toplumumuzun unsurlarından bir tanesi. Halihazırda da 2 Aralık Güveç Günü olarak kutlanıyor. Biz Trabzon usulü güveç yaparak, güveçleri öğrencilerimize tattırdık ve bu farkındalığı arttırmak istedik. Sağ olsun öğrencilerimiz de çok lezzetli güveç yapmışlar. Kendilerine de katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.