Bağımlılıkla Mücadele Semineri

Trabzon Üniversitesinde Bağımlıkla Mücadele Konferansı
Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen, Trabzon Yeşilay şubesi tarafından desteklenen ''Teknoloji ve Madde Bağımlılığı'' konulu konferans; Yeşilay Trabzon Şube Başkanı Köksal BOZ, konuşmacılar Ömer GÜR ve Özlem GÜLAY, Trabzon Üniversite İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Özge Han ÖZKAN, Doç. Dr. Şule Yüksel ÖZMEN ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Gençlerimiz Tehlike Altında
Rehberlik Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Ömer Gür yaptığı konuşmada; uyuşturucunun son zamanlarda gençlere yöneltilmiş en önemli tehdit olduğunu, toplum psikolojimize ve milli ekonomimize büyük zararlar verdiğine değinirken, uyuşturucunun insan bedeni üzerindeki etkilerini öğrencilerle paylaştı. Sunumunda uyuşturucu kullanan bireylerin yaşadığı fizyolojik değişimleri fotoğraf ve video aracılığıyla gösteren Gür, tedavi sürecine dair de bilgilendirmesinin ardından sözü Özlem Gülay’a bıraktı.
Risk altında mıyım?
''Teknoloji Bağımlılığı'' hakkında konuşma yapan Yeşilay Trabzon Şubesi Psikolojik Danışmanı Özlem Gülay; günümüzde en tehlikeli bağımlılıklardan birinin teknoloji bağımlılığı olduğuna dikkat çekti. Gülay, gençlerin teknoloji bağımlılığından korunmak için neler yapması gerektiği, kimlerin risk altında olduğu ve ''Siber Zorbalık'' konuları hakkında da bilgi verdi. Danışman Gülay konuşmasına interaktif etkinlik ile devam etti. Etkinlik sonucunda sorulan sorulara cevap veren katılımcılar, ne derecede teknoloji bağımlısı olduklarını Gülay’ın hazırladığı puan tablosunda görme fırsatı buldu.
Gülay, bilinçli bir şekilde kullanılan teknolojinin herhangi bir tehlike yaratmayacağına vurgu yaparak sözlerine son verdi.