Arapça Günü

Sosyalleşmek için Arapça

18 Aralık Dünya Arapça Günü dolayısıyla Trabzon Üniversitesitesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri tarafından Arap kökenli öğrenci ve turistlere yönelik broşür tasarlandı.

Trabzon Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, 18 Aralık Dünya Arapça Günü dolayısıyla Mini Arapça, Türkçe kelimelerin yer aldığı bir el ilanı hazırladı. Danışmanlığını Doç. Dr. Şule Yüksel ÖZMEN’in yaptığı Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında hazırlanan ilanda Trabzon’a ait yöresel kelimeler ve Arapça karşılıklarına yer verildi. Okuyanların oldukça ilgisini çeken ve yüzleri gülümseten el ilanı oldukça beğeni topladı.

2012 yılında Fas ve Suudi Arabistan’ın teklifiyle UNESCO, 18 Aralık gününün Dünya Arapça Günü olarak kutlanmasını kararlaştırmıştı. Bunun üzerine hazırlanan el ilanı Trabzon’da eğitim gören Arap kökenli öğrenciler ve Trabzon’a seyahat için gelen Arap turistlerin beğenisine sunuldu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Turizm Danışma Bürosu ve Trabzon Şehir Müzesi’nin yanı sıra özel turizm şirketlerine de dağıtılan el ilanları oldukça ilgi gördü.

Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Şule Yüksel Özmen konuya ilişkin olarak; ''Ana dili Arapça olan birçok öğrencimiz var. Trabzon da Arapların tercih ettiği bir turizm destinasyonu. Bu bağlamda 18 aralık Dünya Arapça Günü'nü Arapça bilen öğrencilerimizin Arap turistlere yönelik yaptıkları Trabzon yerel ağzına yönelik mini sözlükle kutladık'' ifadelerini kullandı.